Unanime Zundert

De Muziekcommissie

Muziekcommissie. De muziekcommissie zoekt de muziek uit die het koor gaat zingen. De muziekcommissie bestaat uit leden van het koor en komt gemiddeld 6 x per jaar bij elkaar. De dirigent sluit hier meestal bij aan. Als het thema voor een groot concert bekend is, gaat de muziekcommissie aan de slag om hierbij de (blad)muziek […]

Muziekcommissie.

De muziekcommissie zoekt de muziek uit die het koor gaat zingen. De muziekcommissie bestaat uit leden van het koor en komt gemiddeld 6 x per jaar bij elkaar. De dirigent sluit hier meestal bij aan.

Als het thema voor een groot concert bekend is, gaat de muziekcommissie aan de slag om hierbij de (blad)muziek te zoeken. De leden van de muziekcommissie zoeken b.v. op youtube naar geschikte muziek en naar mooie arrangementen. Samen met de dirigent wordt gekeken of een en ander geschikt is voor Unanime. Komen alle partijen goed uit de verf, hebben niet altijd dezelfde stempartijen de melodie enz.

De leden van Unanime mogen natuurlijk ook zelf titels van nummers aandragen. De muziekcommissie kijkt dan ook of deze geschikt zijn en of ze binnen het programma passen.

Voor kleine optredens wordt er, in overleg met dirigent, gekozen uit het bestaande repertoire.